DOEN in Tienen

Tienen is een stad die leeft!

Met bijna 200 handelszaken, verschillende monumentale bezienswaardigheden en groene velden is Tienen een echte hotspot in Vlaams-Brabant.

Sweet Tienen maakt het je alvast gemakkelijk door de meest bekende trekpleisters even kort op een rijtje te zetten. Momenteel zijn we hier volop mee bezig maar heb je zelf nog een tip voor ons?

Suikermuseum

Maak kennis met de wondere wereld van suiker, rietsuiker en zoetigheden in het algemeen! En waar kan dat ook anders dan in Tienen? Onder begeleiding van de virtuele suikergids, zijnde professor Zucchero en de kleurrijke animatiefiguren, gaan we op zoek naar de zoete smaak van suiker.

Alle aspecten komen aan bod! Van de teelt tot de verwerking in producten en het gebruik in ons alledaagse voeding. Kortom, een leerrijke beleving op een speelse manier!

suikermuseum tienen

Fietsen in Tienen

fietsen Tienen

Tienen wordt gekenmerkt door de verschillende monumenten en open velden en weides. Een ideaal decor om ontspannen fietstochten te doen in groep. Toerisme Tienen organiseert een aantal fietsroutes voor groepen. 

Zo kan je onder andere de oorlogsmonumenten herontdekken uit WO2, fietsen langs verscheidene locaties waar unieke vondsten ontdekt werden van de Gallo-Romeinen, enz!

Recreatiedomein Viander

Naast fietsen, is wandelen ook een echte aanrader in Tienen. Zo kan je wandelen langs het historisch stadscentrum vol toeristische pareltjes richting het groene recreatiedomein. Je kan rekenen op een verrijkende on ontspannende wandeling met ruime mogelijkheden aan speelplezier voor de kinderen.

Als afsluiter kan je je even verpozen in de cafetaria met zonneterras en dit met een drankje en een snack. De ideale manier om na te genieten van de unieke wandelervaring.

viander recreatiedomeinEvenementenkalender

Binnenkort kan je hier de leukste evenementen in Tienen vinden. Wij lijsten voor jou op waar je zeker moet zijn!

Geen activiteiten gevonden.

Als eerste op de hoogte zijn van evenementen in Tienen?